Styrande dokument

Vetenskapsrådet är en myndighet under Utbildningsdepartementet. De flesta av våra uppdrag finns i vår instruktion och vårt regleringsbrev.


Särskilda uppdrag

Vi får också uppdrag vid sidan av instruktionen och regleringsbrevet – så kallade särskilda uppdrag. Det kan vara uppdrag som bara Vetenskapsrådet ska genomföra eller uppdrag som vi ska genomföra tillsammans med andra.

Se alla Vetenskapsrådets särskilda uppdrag på regeringens webbplats Länk till annan webbplats.

Publicerad

Uppdaterad

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådet i Almedalen 2024

    Årets Almedalsvecka på Gotland pågår mellan 25 juni–28 juni. Vetenskapsrådet arrangerar ett eget seminarium om forskningskommunikation och ett forskningspolitiskt seminarium tillsammans med de andra statliga forskningsråden. Representanter från Veten...

  2. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

  3. Nytt forskningssamarbete med USA inom bland annat 6G, kvantteknologi och AI

    Vetenskapsrådet och Vinnova har tecknat en femårig avsiktsförklaring med amerikanska National Science Foundation (NSF), som ska underlätta forsknings- och innovationssamarbeten mellan Sverige och USA.