Evenemanget är avslutat
Almedalen 2018: Hur kan vi främja vetenskapens bidrag till samhällets utveckling?
Forskningens samhällsnytta lyfts allt oftare i den politiska debatten. Det är inom forskningen vi hittar de frön som kan gro till lösningar på våra stora samhällsutmaningar. Men hur går det till när forskningen söker sin väg ut till de beslutsfattare, entreprenörer och andra som kan förädla och implementera forskningsresultaten? Med avstamp i tre presentationer diskuterar vi vad som krävs för att forskningen ska få genomslag och bidra till samhällets utveckling.
Datum
4 juli 2018
Tid
10.30-12.00
Plats
M/S Sigrid, Visby hamn
Onsdagen den 4 juli medverkar Vetenskapsrådet för fjärde året i rad med ett forskningspolitiskt seminarium under Almedalsveckan. Medverkar gör politiker och forskningsfinansiärer samt representanter från akademi och näringsliv.
Medverkande
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning
- Sven Stafström, generaldirektör, Vetenskapsrådet
- Göran K Hansson, ständig sekreterare, Kungliga Vetenskapsakademien
- Anna Sandström, Science Policy and Relations Director Europe, AstraZeneca
- Catherine Legrand, professor i marinekologi, prorektor, Linnéuniversitetet
- Stefan Bengtsson, rektor, Chalmers
- Gustaf Arrhenius, VD, Institutet för framtidsstudier
- Fredrik Cristensson, riksdagsledamot (C)
Moderator
Cissi Askwall, Vetenskap & Allmänhet
Mer inom samma ämne
-
Nyhet |
Publicerad 15 november 2024
Regeringens uppdaterade life science-strategi är en viktig vägledning för att stärka medicinsk och klinisk forskning samt innovation i Sverige. Strategin betonar samverkan mellan hälso- och sjukvården, akademin och näringslivet, samt internationellt ...
-
Artikel |
Publicerad 2 oktober 2024
Skriften God forskningssed ger en orientering i de samlade etiska krav som gäller för forskning. Den ger också vägledning för etisk reflektion under hela forskningsprocessen.
-
Nyhet |
Publicerad 18 september 2024
Tidningen Curies nya seminarieserie Curie Talks arrangeras i samarbete med Sveriges unga akademi och landets lärosäten. Fokus är aktuella frågor om forskningens villkor.