Evenemang
Almedalen 2018: Hur kan vi främja vetenskapens bidrag till samhällets utveckling?
Forskningens samhällsnytta lyfts allt oftare i den politiska debatten. Det är inom forskningen vi hittar de frön som kan gro till lösningar på våra stora samhällsutmaningar. Men hur går det till när forskningen söker sin väg ut till de beslutsfattare, entreprenörer och andra som kan förädla och implementera forskningsresultaten? Med avstamp i tre presentationer diskuterar vi vad som krävs för att forskningen ska få genomslag och bidra till samhällets utveckling.
Datum
4 juli 2018
Tid
10.30-12.00
Plats
M/S Sigrid, Visby hamn
Onsdagen den 4 juli medverkar Vetenskapsrådet för fjärde året i rad med ett forskningspolitiskt seminarium under Almedalsveckan. Medverkar gör politiker och forskningsfinansiärer samt representanter från akademi och näringsliv.
Medverkande
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning
- Sven Stafström, generaldirektör, Vetenskapsrådet
- Göran K Hansson, ständig sekreterare, Kungliga Vetenskapsakademien
- Anna Sandström, Science Policy and Relations Director Europe, AstraZeneca
- Catherine Legrand, professor i marinekologi, prorektor, Linnéuniversitetet
- Stefan Bengtsson, rektor, Chalmers
- Gustaf Arrhenius, VD, Institutet för framtidsstudier
- Fredrik Cristensson, riksdagsledamot (C)
Moderator
Cissi Askwall, Vetenskap & Allmänhet
Relaterat innehåll
Mer inom samma ämne
-
Nyhet |
Publicerad 14 januari 2021
I forskningspropositionen för åren 2021–2024 föreslår regeringen stora satsningar på forskning. För Vetenskapsrådets del handlar det bland annat om förstärkningar av forskningsinfrastruktur, den fria forskningen och satsningar inom ett antal utpekade...
-
Nyhet |
Publicerad 17 december 2020
Idag presenterade regeringen den forskningspolitiska propositionen för de kommande fyra åren. Det är en stark satsning på forskning och mycket av det vi efterfrågat i vårt inspel återfinns i propositionen, säger Vetenskapsrådets generaldirektör Sven ...
-
Nyhet |
Publicerad 10 december 2020
Genom att erbjuda finansiering i upp till nio år kan MIMS rekrytera lovande forskare från hela världen – Emmanuelle Charpentiers upptäckt visar att strategin är lyckad.