Evenemang

Forskningspolitiska dagen 2024

Forskningspolitiska dagen är en nationell arena för samtal om aktuella forskningspolitiska frågor. 2024 års konferens går av stapeln 22 mars på Stockholm Waterfront och har temat ”Stärkt forskningskvalitet till nytta för samhället".

Datum

22 mars 2024

Plats

Stockholm Waterfront

Anmälan

Save the date, anmälningslänk och ytterligare information kommer!

Stärkt forskningskvalitet till nytta för samhället

Vi kommer under dagen att diskutera forskningens kvalitet och betydelse för att lösa de stora samhällsutmaningarna och söka svar på några av de aktuella frågorna inom den forskningspolitiska världen.

Om Forskningspolitiska dagen

Forskningspolitiska dagen är en nationell arena för samtal om aktuella forskningspolitiska frågor och konferensen vänder sig till forskare, politiker, lärosätesledningar, forskningsfinansiärer och personer inom näringslivet, intresseorganisationer och andra som är engagerade i forskningsfrågor.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Debatt: Banbrytande forskning kräver långsiktig finansiering

    Bättre villkor för forskarna, långsiktig finansiering, mer internationellt samarbete och satsningar på excellens. Detta är grundpelare som måste vara på plats om Sverige ska fortsätta vara en stark forskningsnation, skriver generaldirektör Katarina B...

  2. Forskningsbarometern 2023 ger lägesbild av svensk forskning

    Hur står sig Sverige som forskningsnation i internationell jämförelse? Vilka lärosäten satsar mest på forskning och utveckling (FoU)? Hur stora är FoU-utgifterna för grundforskning och tillämpad forskning? Nu har vi publicerat Forskningsbarometern 20...

  3. Presentation av Forskningsbarometern 2023

    Välkommen till en digital presentation av 2023 års upplaga av Forskningsbarometern – vår återkommande rapport som ger en övergripande bild av svensk forskning och utveckling i internationell jämförelse.

Till toppen