Evenemanget är avslutat
Forskningspolitiska dagen 2024
Välkommen till Forskningspolitiska dagen – en heldag för samtal om aktuella forskningspolitiska frågor! 2024 års konferens går av stapeln 22 mars på Stockholm Waterfront och har temat ”Stärkt forskningskvalitet till nytta för samhället".
Datum
22 mars 2024
Tid
9.00–16.30, med mingel efteråt
Plats
Stockholm Waterfront, Klarabergsviadukten 63
Anmälan
Konferensen är fullbokad
En heldag för samtal om forskningspolitiska frågor
Under dagen kommer vi att diskutera forskningens kvalitet och betydelse för att lösa de stora samhällsutmaningarna och söka svar på några av de aktuella frågorna inom den forskningspolitiska världen: Hur stärker vi framstående forskningsmiljöer för ökad forskningskvalitet och samhällsnytta? Hur ökar vi forskningens genomslag på kort och lång sikt? Hur ska Sverige hantera AI för att bli en framgångsrik forskningsnation?
Bland talarna finns utbildningsminister Mats Persson och Nobelpristagaren i fysik, Anne L'Huillier.
Konferensen vänder sig till forskare, politiker, lärosätesledningar, forskningsfinansiärer och personer inom näringslivet, intresseorganisationer och andra som är engagerade i forskningsfrågor.
Om du inte har möjlighet att delta på plats så kan du följa konferensen digitalt via Youtube: Webbsändning av Forskningspolitiska dagen Länk till annan webbplats.
Mer inom samma ämne
-
Nyhet |
Publicerad 15 november 2024
Regeringens uppdaterade life science-strategi är en viktig vägledning för att stärka medicinsk och klinisk forskning samt innovation i Sverige. Strategin betonar samverkan mellan hälso- och sjukvården, akademin och näringslivet, samt internationellt ...
-
Artikel |
Publicerad 2 oktober 2024
Skriften God forskningssed ger en orientering i de samlade etiska krav som gäller för forskning. Den ger också vägledning för etisk reflektion under hela forskningsprocessen.
-
Nyhet |
Publicerad 18 september 2024
Tidningen Curies nya seminarieserie Curie Talks arrangeras i samarbete med Sveriges unga akademi och landets lärosäten. Fokus är aktuella frågor om forskningens villkor.