Evenemanget är avslutat

Invigning av Climes – svenskt centrum för extrema klimathändelser

Den 26 april invigs ett av de excellenscentren som Vetenskapsrådets finansierar från och med i år: Svenskt centrum för extrema klimathändelser (CLIMES) – en plattform för forskning och utbildning för att främja forskningen om extrema klimathändelser och stödja samhällsresiliens.

Datum

26 april 2024

Tid

13.00–17.00

Plats

Sal IX, Universitetshuset Biskopsgatan 3, Uppsala universitet samt digitalt via Zoom.

15 nya excellenscenter under uppbyggnad

Vetenskapsrådet finansierar 15 excellenscenter med start 2024. Centren ska driva nydanande forsknings- och utbildningsverksamhet kring ett centralt tema.

Läs mer om Vetenskapsrådets excellenscenter

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Ny utlysning – bidrag till forskningsmiljö inom 6G

    I augusti öppnar Vetenskapsrådet en utlysning av bidrag till forskningsmiljöer inom 6G. Utlysningen är en del av regeringens satsning på utveckling av nästa generations trådlösa system. Bidraget ska användas för att bygga upp starka forskningsmiljöer...

  2. Vetenskapsrådets excellenscenter

    Vetenskapsrådet finansierar 15 excellenscenter med start 2024. Centren som är under uppbyggnad ska driva nydanande forsknings- och utbildningsverksamhet kring ett centralt tema.

  3. Så blev finansieringsåret 2023

    I år har Vetenskapsrådet tagit emot cirka 5 600 ansökningar* om forskningsbidrag. Drygt 1 000 av dem har beviljats. Sammanlagt handlar det om 4,95 miljarder kronor till forskning vid svenska lärosäten.