Evenemanget är avslutat

Kvalitetsregister för forskning

Konferensen "Kvalitetsregister för forskning" vänder sig till dig som har användning av kunskap om kvalitetsregister inom akademi, industri, myndighet eller hälso- och sjukvård. Välkommen!

Datum

21 maj 2019

Tid

8.30–17.00

Plats

Piperska Muren, Scheelegatan 14, Stockholm

Arrangörer

Vetenskapsrådet i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting, Nationella Kvalitetsregister och Apotekarsocieteten.

Anmälan

Anmäl dig senast 17 maj.

Syftet med konferensen är att öka den allmänna kompetensen i frågor relaterade till kvalitetsregisterforskning inom kvalitetsregisterorganisationerna och bland forskare som arbetar med kvalitetsregisterdata. Det ges också en möjlighet för intresserade av kvalitetsregisterforskning att mötas över disciplin- och professionsgränser och diskutera metoder och andra gemensamma frågor.

Programmet innehåller bland annat

 • en redovisning av hur förutsättningarna för att genomföra så kallad registerrandomiserade studier utvecklas tillsammans med ett par forskares erfarenheter av denna studiedesign
 • vad som är viktigt att beakta vid registerbaserade studier i samarbete med andra länder
 • exempel på användning av PROM data från register i forskning.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

 1. Ny webbplats ska ge kunskapsstöd för registerforskning och hälsodata

  Vetenskapsrådet utvecklar en webbplats med ett samlat kunskapsstöd som ska göra det lättare att använda register- och hälsodata inom forskning, innovations- och kvalitetsarbete.

 2. Kvalitetsregister för forskning 2024

  Välkommen till 2024 års konferens om kvalitetsregister. Konferensen vänder sig till dig som har användning av kunskap om kvalitetsregister inom akademi, industri, myndighet eller hälso-och sjukvård.

 3. Registerforskning 2023

  I år kombineras Registerforskning 2023 med the Swedish Register-Based Research Summit till en tvådagarskonferens. Välkommen!