Evenemanget är avslutat

Så kan kommunikatörer och forskare använda Wikipedia

Välkommen till en FFF pop-up om hur världens största uppslagsverk kan användas för att sprida forskning.

Datum

10 september 2021

Wikimedia Sverige är en ideell förening som arbetar för att alla människor ska ha fri tillgång till mänsklighetens samlade kunskap. Sedan 2007 stödjer Wikimedia Sverige volontärer som på frivillig basis håller världens största uppslagsverk uppdaterat, ger kurser och samarbetar med institutioner. Wikimedia-rörelsen spänner över hela världen och vill bland annat göra världens kulturarvsinstitutioner mer synliga. De har utbildat museer, bibliotek och lärosäten i att använda plattformen.

Denna FFF pop-up gästas av Axel Pettersson och Olle Terenius som ska berätta om Wikipedia som kanal för forskningskommunikation. Axel Pettersson är projektledare på Wikimedia Sverige. Olle Terenius är malariaforskare vid Uppsala universitet. Han initierade SLU:s arbete med att få forskare att bidra på Wikipedia och har de senaste fyra åren arbetat med Wikipedia vid Uppsala universitet. Där utbildar han cirka 150 doktorander varje år i hur man använder Wikipedia för forskningskommunikation, men håller kurser och workshops även vid andra lärosäten.

Välkommen!

Till eventet på Facebook Länk till annan webbplats.

FFF pop-up är en serie digitala träffar för dig som arbetar med att berätta om forskning. Namnet anspelar på den årliga konferensen Forum för forskningskommunikation. FFF pop-up är ett tillfälle att mötas vid sidan av konferensen och diskutera aktuella frågor inom området.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Offentliga samtal: Den nya lobbyismen

    Behövs en karenstid för politiker som vill bli lobbyister? I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför publik. Välkommen till detta samtal om Publ...

  2. Final i Forskar Grand Prix 2024

    I riksfinalen av Forskar Grand Prix tävlar forskare från hela Sverige om att presentera sin forskning enkelt, inspirerande och pedagogiskt på fyra minuter. Var med och rösta fram vinnaren, på plats på Filadelfia Convention Center i Stockholm eller di...

  3. Kunskapskonferensen 2024: AI och civilsamhället

    Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, arrangerar en kunskapskonferens där aktuell forskning som rör det civila samhället presenteras. Årets tema är AI och civilsamhället: utmaningar och innovativa lösningar.