Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

Orange pratbubbla där det står att det ska vara enkelt att ta del av forskning.

Forskning.se finansieras av fyra myndigheter: Vetenskapsrådet, Vinnova, Forte och Naturvårdsverket. Syftet med sajten är att öka tillgången till svensk forskning. På sajten finns även en tjänst som hjälper journalister att få kontakt med forskare (tidigare Expertsvar).

Var med och bidra med innehåll och tjänster

Målet är att vidareutveckla forskning.se till att bli en nationell plattform för nyheter och kommunikation om forskning, med mer innehåll och fler tjänster. Vi välkomnar fler organisationer att vara med och bidra!

Välkommen att kontakta Cissi Askwall, samordnare för arbetet med plattformen: cissi.askwall@vr.se

Publicerad

Uppdaterad

Pdf / Utskrift

Tipsa!

Redaktionen på forskning.se tar gärna emot tips om nya spännande forskningsresultat och idéer om hur sajten kan utvecklas:
red@forskning.se

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådet i Almedalen 2024

    Årets Almedalsvecka på Gotland pågår mellan 25 juni–28 juni. Vetenskapsrådet arrangerar ett eget seminarium om forskningskommunikation och ett forskningspolitiskt seminarium tillsammans med de andra statliga forskningsråden. Representanter från Veten...

  2. Stärk kommunikationen om forskning

    Vetenskapsrådet ställer sig bakom fyra nya rekommendationer för att främja forskningskommunikation. Rekommendationerna har utvecklats av Science Europe och är resultatet av en högnivåkonferens om forskningskommunikation som hölls i Bryssel i mars.

  3. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.