Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

Orange pratbubbla där det står att det ska vara enkelt att ta del av forskning.

Forskning.se finansieras av fyra myndigheter: Vetenskapsrådet, Vinnova, Forte och Naturvårdsverket. Syftet med sajten är att öka tillgången till svensk forskning. På sajten finns även en tjänst som hjälper journalister att få kontakt med forskare (tidigare Expertsvar).

Var med och bidra med innehåll och tjänster

Målet är att vidareutveckla forskning.se till att bli en nationell plattform för nyheter och kommunikation om forskning, med mer innehåll och fler tjänster. Vi välkomnar fler organisationer att vara med och bidra!

Välkommen att kontakta Cissi Askwall, samordnare för arbetet med plattformen: cissi.askwall@vr.se

Publicerad

Uppdaterad

Pdf / Utskrift

Tipsa!

Redaktionen på forskning.se tar gärna emot tips om nya spännande forskningsresultat och idéer om hur sajten kan utvecklas:
red@forskning.se

Mer inom samma ämne

  1. ESOF 2024

    13-16 juli äger den stora konferensen EuroScience Open Forum, ESOF, rum i Katowice i Polen. Vetenskapsrådet deltar med en programpunkt 13 juli om forskning, öppen vetenskap och demokrati.

  2. Vetenskapsrådet ska ta fram underlag till svensk kvantstrategi

    Vetenskapsrådet har fått i uppdrag att ta fram ett underlag till en nationell kvantstrategi för perioden 2025–2030. Målet är att stärka Sveriges position inom kvantteknologi genom förbättrad forskning, utbildning, innovation och internationella samar...

  3. Vetenskapsrådet i Almedalen 2024

    Årets Almedalsvecka på Gotland pågår mellan 25 juni–28 juni. Vetenskapsrådet arrangerar ett eget seminarium om forskningskommunikation och ett forskningspolitiskt seminarium tillsammans med de andra statliga forskningsråden. Representanter från Veten...