Evenemang

Forum för forskningskommunikation 2023

Vad innebär den snabba utvecklingen inom AI för forskningskommunikation och hur kommer det digitala kommunikationslandskapet förändras? AI är temat för årets forum för forskningskommunikation. Anmälan öppnar i september men det går att anmäla intresse redan nu.

Datum

28 november 2023

Tid

10.00–17.00

Plats

7A Odenplan, Norrtullsgatan 6, Stokholm eller digitalt

Arrangörer

Vetenskap & Allmänhet, Forte, KK-stiftelsen, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Natur & Kultur, Ragnar Söderbergs Stiftelse, Riksbankens Jubileumsfond, Universitetsalliansen Stockholm trio, Vetenskap & Allmänhet, Vetenskapsrådet och Vinnova.

Anmälan

Anmäl dig via länken nedan.

AI och jag – framtidens forskningskommunikation

Vad innebär den snabba utvecklingen inom AI för forskningskommunikation och hur kommer det digitala kommunikationslandskapet förändras? Hur påverkas kommunikatörsrollen och du som arbetar med forskningskommunikation?

Välkommen till en heldag med allvarliga och lättsamma samtal, kreativt utforskande, erfarenhetsutbyte och inspiration!

Forum för Forskningskommunikation (FFF) vänder sig till forskningskommunikatörer, forskare, journalister och andra som är aktiva inom, eller intresserade av, forskningskommunikation. Målet är att ge deltagarna nya idéer och verktyg för att kommunicera om forskning och samverka med det omgivande samhället.

Årets program kommer bjuda på samtal, inspirerande exempel, praktiska tips, erfarenhetsutbyte och nätverkstillfällen. Dessutom delas Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris ut.

Vill du visa upp hur du och din organsation arbetar med AI?

Har du ett kommunikationsprojekt eller en forskningsstudie du vill berätta om, eller föra samtal om en aktuell fråga med deltagarna? Då kan du skicka in en ansökan om att medverka som utställare på konferensen.

Anmäl intresse på Vetenskap & Allmänhets webbplats senast 22 september Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Kan AI få Nobelpris?

    Välkommen till ett samtal på Nobelprismuseet och lyssna till forskare som diskuterar möjligheter, utmaningar och farhågor när AI får en allt viktigare roll inom forskningen.

  2. Var med och bygg en plattform för nyheter om forskning

    Vetenskapsrådet samordnar och underlättar för forskningskommunikation i Sverige. Som en del i det uppdraget har vi börjat utveckla en nationell plattform för nyheter och kommunikation om forskning och forskningsresultat.

  3. Så kan svensk forskning stärkas

    Sverige behöver höja kvaliteten på forskningen för att stärka positionen som ledande forskningsnation. I rapporten ”Stärkt svensk forskningskvalitet till nytta för samhället” ger Vetenskapsrådet sin syn på vad som krävs.