Evenemanget är avslutat

Forum för forskningskommunikation 2023

Vad innebär den snabba utvecklingen inom AI för forskningskommunikation och hur kommer det digitala kommunikationslandskapet förändras? AI är temat för årets forum för forskningskommunikation.

Datum

28 november 2023

Tid

10.00–17.00

Plats

7A Odenplan, Norrtullsgatan 6, Stokholm eller digitalt

Arrangörer

Vetenskap & Allmänhet, Forte, KK-stiftelsen, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Natur & Kultur, Ragnar Söderbergs Stiftelse, Riksbankens Jubileumsfond, Universitetsalliansen Stockholm trio, Vetenskap & Allmänhet, Vetenskapsrådet och Vinnova.

Anmälan

Anmäl dig via länken nedan.

AI och jag – framtidens forskningskommunikation

Vad innebär den snabba utvecklingen inom AI för forskningskommunikation och hur kommer det digitala kommunikationslandskapet förändras? Hur påverkas kommunikatörsrollen och du som arbetar med forskningskommunikation?

Välkommen till en heldag med allvarliga och lättsamma samtal, kreativt utforskande, erfarenhetsutbyte och inspiration!

Forum för Forskningskommunikation (FFF) vänder sig till forskningskommunikatörer, forskare, journalister och andra som är aktiva inom, eller intresserade av, forskningskommunikation. Målet är att ge deltagarna nya idéer och verktyg för att kommunicera om forskning och samverka med det omgivande samhället.

Årets program kommer bjuda på samtal, inspirerande exempel, praktiska tips, erfarenhetsutbyte och nätverkstillfällen. Dessutom delas Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris ut.

Vill du visa upp hur du och din organsation arbetar med AI?

Har du ett kommunikationsprojekt eller en forskningsstudie du vill berätta om, eller föra samtal om en aktuell fråga med deltagarna? Då kan du skicka in en ansökan om att medverka som utställare på konferensen.

Anmäl intresse på Vetenskap & Allmänhets webbplats senast 22 september Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Offentliga samtal: Artificiell kreativitet & det mänskligas gräns

    Vad gör en automatiserad konstnärlig genialitet med kreativitets- och konstbegreppen? I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta...

  2. Offentliga samtal: Vem kontrollerar rymden?

    Rymden koloniseras nu allt snabbare av både stater och privata aktörer – med vilka konsekvenser? I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en pu...

  3. Science Europe: Så kan dialogen mellan forskare och beslutsfattare stärkas

    Mer dialog behövs mellan forskarsamhället och beslutsfattare för att de beslut som fattas ska baseras på vetenskaplig kunskap. I en ny rapport ger Science Europe förslag på hur denna dialog kan stärkas.