Evenemanget är avslutat

ASMR – ljuden som får hjärnan att jubla

Varför får en del behagliga kittlingar eller rysningar – det som ibland kallas ”hjärnorgasm” – av videoklipp med viskande röster och prasslande ljud? Hur kan ASMR-viskningar användas för att förbättra syntetiska röster och göra robotar mer vänliga? Möt forskarna India Morrison och Gustav Henter i ett samtal om internetfenomenet ASMR på Forskartorget på Bokmässan i Göteborg.

Datum

30 september 2023

Tid

12.25–12.55

Plats

Forskartorget, Bok- och biblioteksmässan, Göteborg

Arrangör

forskning.se

Anmälan

Ingen föranmälan behövs

Medverkande:

 • India Morrison, biträdande professor i kognitiv neurovetenskap, Linköpings universitet
 • Gustav Henter, assisterande professor i intelligenta system, Kungliga tekniska högskolan

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift


Mer inom samma ämne

 1. Vetenskapsrådet i Almedalen 2024

  Årets Almedalsvecka på Gotland pågår mellan 25 juni–28 juni. Vetenskapsrådet arrangerar ett eget seminarium om forskningskommunikation och ett forskningspolitiskt seminarium tillsammans med de andra statliga forskningsråden. Representanter från Veten...

 2. Stärk kommunikationen om forskning

  Vetenskapsrådet ställer sig bakom fyra nya rekommendationer för att främja forskningskommunikation. Rekommendationerna har utvecklats av Science Europe och är resultatet av en högnivåkonferens om forskningskommunikation som hölls i Bryssel i mars.

 3. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

  Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.