Evenemanget är avslutat

Vetenskapsrådet på World Water Week

Under World Water Week 2019 arrangerar Vetenskapsrådet och Formas ett seminarium om några av de största utmaningarna för färskvatten, marina ekosystem och vår hälsa: ökade föroreningar och antibiotikaresistens i miljön.

Datum

28 augusti 2019

Tid

16.00–17.30

Plats

Rum: Tele2 Arena, M2, Stockholm

Arrangör

Vetenskapsrådet och Formas

Challenges of Contaminants of Emerging Concerns, including Antibiotic Resistant Bacteria

För att möta denna utmaning och skapa mångdisciplinära lösningar för ett säkert och rent akvatiskt ekosystem planerar tre Joint Programming Initiatives (JPIs, EU-finansierade forskningsprogram: Water JPI “Water Challenges for a Changing World”, JPI Oceans “Healthy and Productive Seas and Oceans” och JPIAMR “On Antimicrobial Resistance”) att göra en gemensam forsknings- och innovationsutlysning under 2020.

Under detta showcase kan avnämare och användare presentera sina egna utmaningar och vara med att utveckla utlysningens mål och strategier, så att de viktigaste utmaningarna prioriteras. I slutändan ska det resultera i en mer effektiv global vattenpolicy.

Mer information och agenda om seminariet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

World Water Week är en årlig samlingspunkt för globala vattenfrågor, som arrangeras av SIWI (Stockholm International Water Institute) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. 2019 har World Water Week temat “Water for society – Including all”. 

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Stöd till svensk forskning om antibiotikaresistens

    Forskning är en viktig komponent i samhällets insatser för att förebygga och hantera antibiotikaresistens. Nästa år genomför Vetenskapsrådet för första gången en utlysning av projektbidrag inom området som kan sökas av forskare från olika discipliner...

  2. Antibiotikaforum 2023

    Antibiotikaforum är en möjlighet för intresserade från olika sektorer att mötas och utbyta kunskap och erfarenheter inom antibiotikaresistens. Bakom forumet står den nationella samverkansfunktionen för arbetet mot antibiotikaresistens där Vetenskapsr...

  3. Antibiotikaresistens uppmärksammas i världen

    Den 18–24 november är det den globala antibiotikaveckan (World Antimicrobial Awareneness Week). Syftet med veckan är att synliggöra den världsomfattande utmaningen med antibiotikaresistens och antimikrobiell resistens.