Evenemanget är avslutat

Intervjuträning ERC 2023 Synergy Grant

Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg tre i ERC:s utlysning Synergy Grant. Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna.

Datum

29 augusti 2023

Tid

10.00–11.30

Plats

Digitalt via Zoom

Anmälan

Du kan anmäla dig fram till och med 28 augusti.

Intervjuträningen hålls på engelska.

Vetenskapsrådet stödjer forskare som ansöker om bidrag från Europeiska forskningsrådet, ERC, på olika sätt. Syftet med intervjuträningen är att förbereda forskare vid svenska lärosäten, som har gått vidare till steg tre i ERC:s utlysning Synergy Grant, inför intervjun med ERC:s panel. Du får möjlighet att lyssna på och ställa dina frågor till bidragsmottagare från tidigare år.

Inbjudna forskare som delar sina erfarenheter:

 • Mikael Akke, Lunds universitet, ERC SyG awardee 2022 (Life Sciences)
 • Kristian Kristiansen, Göteborgs universitet, ERC SyG awardee 2020 (Social Sciences and Humanities)

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

 1. 14 forskare i Sverige får ERC Consolidator Grant 2023

  Nu har Europeiska forskningsrådet, ERC, publicerat bidragsbeslutet för ERC Consolidator Grant. 14 av forskarna som får bidrag har en svensk värdinstitution.

 2. Fem forskningsprojekt med deltagare från Sverige får ERC Synergy Grant 2023

  Nu är det klart vilka som får ERC Synergy Grant 2023. Bidraget riktar sig till forskargrupper med två till fyra forskare som bildar synergier för att gemensamt lösa en forskningsfråga. Totalt får 37 projekt dela på 395 miljoner euro från Europieska f...

 3. 19 forskare i Sverige får ERC Starting Grant 2023

  Nu har Europeiska forskningsrådet, ERC, publicerat resultatet för ERC Starting Grant i 2023 års utlysning. 400 forskare i Europa får 1,5 miljoner euro vardera för att utveckla sin forskning och bygga upp sina forskargrupper. 19 av forskarna har en sv...

Till toppen