Evenemanget är avslutat

Intervjuträning ERC 2023 Synergy Grant

Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg tre i ERC:s utlysning Synergy Grant. Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna.

Datum

29 augusti 2023

Tid

10.00–11.30

Plats

Digitalt via Zoom

Anmälan

Du kan anmäla dig fram till och med 28 augusti.

Intervjuträningen hålls på engelska.

Vetenskapsrådet stödjer forskare som ansöker om bidrag från Europeiska forskningsrådet, ERC, på olika sätt. Syftet med intervjuträningen är att förbereda forskare vid svenska lärosäten, som har gått vidare till steg tre i ERC:s utlysning Synergy Grant, inför intervjun med ERC:s panel. Du får möjlighet att lyssna på och ställa dina frågor till bidragsmottagare från tidigare år.

Inbjudna forskare som delar sina erfarenheter:

 • Mikael Akke, Lunds universitet, ERC SyG awardee 2022 (Life Sciences)
 • Kristian Kristiansen, Göteborgs universitet, ERC SyG awardee 2020 (Social Sciences and Humanities)

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

 1. ERC-mottagning 2024

  Vi uppmärksammar de forskare i Sverige som beviljats medel från Europeiska forskningsrådet, ERC, 2023, med en mottagning i Vetenskapsrådets lokaler.

 2. 10 forskare i Sverige får ERC Advanced Grant 2023

  Nu har Europeiska forskningsrådet (ERC) publicerat resultatet från förra årets utlysning av ERC Advanced Grant. Totalt 255 forskare från 20 länder får bidrag. 10 av dem har en svensk värdinstitution.

 3. Intervjuträning ERC Starting Grant

  Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Starting grant (StG). Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna att delta.