Evenemanget är avslutat

Samtal om hatbrott

Polismyndighetens förmåga att upptäcka och utreda hatbrott står i fokus för diskussioner mellan forskare och praktiker på detta seminarium. Dessutom presenteras Brottsförebyggande rådets senaste statistik kring hatbrott. Seminariet riktar sig till poliser, åklagare, handläggare och utredare som arbetar med hatbrottsfrågor.

Datum

12 december 2023

Tid

9.00–9.45

Plats

Digitalt

Arrangörer

Vetenskapsrådet tillsammans med Brottsförebyggande rådet, Brå

Anmälan

Anmäl dig senast 11 december klockan 12.00 på länken nedan

Webbinariet är en del av seminarieserien ”Samtal om brottslighet – forskare möter praktiker”, som arrangeras av Brottsförebyggande rådet och Vetenskapsrådet inom ramen för det nationella forskningsprogrammet om brottslighet.

Medverkande

  • Mika Hagerlid, universitetslektor vid Malmö universitet, om sin studie "Hatbrott i rättsprocessen: En studie om att stärka Polismyndighetens förmåga att upptäcka och utreda hatbrott".
  • Andrea Larssson, förundersökningsledare för gruppen mot demokratihotande brottslighet på Polismyndigheten, om polisens arbete gällande hatbrott.
  • Jon Lundgren, utredare på Brå, om Brås rapport "Polisanmälda hatbrott 2022".

Moderator: Monica Landergård, pressekreterare på Brå

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.

  2. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

  3. Offentliga samtal: Artificiell kreativitet & det mänskligas gräns

    I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlar om olika perspektiv på artificiell kreativitet och äger rum på Vetensk...