Evenemang

Samtal om hatbrott

Polismyndighetens förmåga att upptäcka och utreda hatbrott står i fokus för diskussioner mellan forskare och praktiker på detta seminarium. Dessutom presenteras Brottsförebyggande rådets senaste statistik kring hatbrott. Seminariet riktar sig till poliser, åklagare, handläggare och utredare som arbetar med hatbrottsfrågor.

Datum

12 december 2023

Tid

9.00–9.45

Arrangörer

Vetenskapsrådet tillsammans med Brottsförebyggande rådet, Brå

Anmälan

Anmäl dig senast 11 december klockan 12.00 på länken nedan

Webbinariet är en del av seminarieserien ”Samtal om brottslighet – forskare möter praktiker”, som arrangeras av Brottsförebyggande rådet och Vetenskapsrådet inom ramen för det nationella forskningsprogrammet om brottslighet.

Medverkande

 • Mika Hagerlid, universitetslektor vid Malmö universitet, om sin studie "Hatbrott i rättsprocessen: En studie om att stärka Polismyndighetens förmåga att upptäcka och utreda hatbrott".
 • Andrea Larssson, förundersökningsledare för gruppen mot demokratihotande brottslighet på Polismyndigheten, om polisens arbete gällande hatbrott.
 • Jon Lundgren, utredare på Brå, om Brås rapport "Polisanmälda hatbrott 2022".

Moderator: Monica Landergård, pressekreterare på Brå

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

 1. Resultatdialog 2023

  Sedan 2005 har Vetenskapsrådet presenterat resultat från forskning vi finansierat inom utbildningsvetenskap dels på en konferens och dels i en antologi, under det gemensamma namnet Resultatdialog. De 17 projekt som presenteras i Resultatdialog 2023 ...

 2. Final i Forskar Grand Prix 2023

  I riksfinalen av Forskar Grand Prix gör forskare från hela Sverige upp om titeln ”Sveriges bästa forskningspresentatör”. Var med och rösta fram vinnaren! Följ finalen på plats på Vasateatern i Stockholm eller via webben.

 3. Offentliga samtal: Den klimatstressade stadens ansikte – urban form vid krisens front

  I seminarieserien Offentliga samtal bjuder vi in två forskare som presenterar sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlar om framtidens städer. Delta på plats eller följ semin...

Till toppen