Evenemanget är avslutat

Samtal om hatbrott

Polismyndighetens förmåga att upptäcka och utreda hatbrott står i fokus för diskussioner mellan forskare och praktiker på detta seminarium. Dessutom presenteras Brottsförebyggande rådets senaste statistik kring hatbrott. Seminariet riktar sig till poliser, åklagare, handläggare och utredare som arbetar med hatbrottsfrågor.

Datum

12 december 2023

Tid

9.00–9.45

Plats

Digitalt

Arrangörer

Vetenskapsrådet tillsammans med Brottsförebyggande rådet, Brå

Anmälan

Anmäl dig senast 11 december klockan 12.00 på länken nedan

Webbinariet är en del av seminarieserien ”Samtal om brottslighet – forskare möter praktiker”, som arrangeras av Brottsförebyggande rådet och Vetenskapsrådet inom ramen för det nationella forskningsprogrammet om brottslighet.

Medverkande

  • Mika Hagerlid, universitetslektor vid Malmö universitet, om sin studie "Hatbrott i rättsprocessen: En studie om att stärka Polismyndighetens förmåga att upptäcka och utreda hatbrott".
  • Andrea Larssson, förundersökningsledare för gruppen mot demokratihotande brottslighet på Polismyndigheten, om polisens arbete gällande hatbrott.
  • Jon Lundgren, utredare på Brå, om Brås rapport "Polisanmälda hatbrott 2022".

Moderator: Monica Landergård, pressekreterare på Brå

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Kunskapskonferensen 2024: AI och civilsamhället

    Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, arrangerar en kunskapskonferens där aktuell forskning som rör det civila samhället presenteras. Årets tema är AI och civilsamhället: utmaningar och innovativa lösningar.

  2. Curie lanserar ny seminarieserie om forskares vardag

    Tidningen Curies nya seminarieserie Curie Talks arrangeras i samarbete med Sveriges unga akademi och landets lärosäten. Fokus är aktuella frågor om forskningens villkor.

  3. Forum för forskningskommunikation 2024

    Vad är forskningskommunikationens demokratiska uppdrag? Och vilka är de mest brännande frågorna för yrkesrollen forskningskommunikatör just nu? Det och mycket mer diskuteras under årets forum för forskningskommunikation.