Evenemanget är avslutat

Invigning av excellenscentret Livets kemiska mekanismer

Den 12 april invigs ett av de excellenscentren som Vetenskapsrådets finansierar från och med i år: Livets kemiska mekanismer – ett tvärvetenskapligt center för forskning om livets kemi. På seminariet deltar bland andra Vetenskapsrådets huvudsekreterare för naturvetenskap och teknikvetenskap, Mattias Marklund.

Datum

12 april 2024

Tid

13.15–15.00

Plats

Uppsala Biomedical Centre, Trippelrummet (BMC E10:1307-1309) och digitalt via Zoom

Anmälan

Anmälan är stängd men det finns några platser kvar.

Seminariet hålls på engelska

15 nya excellenscenter under uppbyggnad

Vetenskapsrådet finansierar 15 excellenscenter med start 2024. Centren ska driva nydanande forsknings- och utbildningsverksamhet kring ett centralt tema.

Läs mer om Vetenskapsrådets excellenscenter

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Nominera forskare till Athenapriset 2024

    Athenapriset går till forskning och innovationer som kommit till genom samarbete mellan hälso- och sjukvården, akademin och näringslivet. Var med och påverka vem som får priset i år! Sista nomineringsdag är 26 maj.

  2. Vetenskapsrådets excellenscenter

    Vetenskapsrådet finansierar 15 excellenscenter med start 2024. Centren som är under uppbyggnad ska driva nydanande forsknings- och utbildningsverksamhet kring ett centralt tema.

  3. Drygt 75 procent av kliniska studier registrerade efter ett år

    Från och med 2022 ska alla kliniska studier som Vetenskapsrådet finansierar registreras i en publik databas. En färsk uppföljning visar att majoriteten av de kliniska studier som beviljades medel 2022 har registrerats.