Nyhet
Nyhet
Publicerad den
Uppdaterad den
Glöm inte att söka till RACIRI:s sommarskola!
Sommarskolan äger rum 4-11 augusti 2019 i Svetlogorsk i Kaliningradområdet i Ryssland. Sommarskolan vänder sig till dig som är postdoktor, doktorand eller masterstudent vid ett svenskt universitet eller forskningsinstitut. Årets tema är “Structure, Real-Time Dynamics and Processes in Complex Systems”. Ansökan är nu stängd.
RACIRI (Röntgen-Ångström-Cluster och Ioffe-Röntgeninstitutet) utlyser upp till 20 platser till unga forskare i Sverige. De som antas får ett stipendium som täcker kostnader för mat och logi. En av de främsta målsättningarna med sommarskolan är att stärka den vetenskapliga kunskapsbasen hos nästa generations forskare, inte minst i och med att nya infrastrukturer för forskning som ESS, MAX IV och XFEL kommer att starta. Sommarskolan arrangeras nu för sjätte år i rad och har haft ungefär 100 deltagare årligen från Sverige, Tyskland och Ryssland. Ansökan stängde den 10 maj.
En del av Röntgen-Ångström-Cluster
RACIRI:s sommarskola ryms inom ramarna för det svensk-tyska vetenskapliga samarbetet inom strukturbiologi och materialvetenskap, Röntgen-Ångström Cluster (RÅC). Syftet med samarbetet är att stärka forskning som använder neutroner och synkrotronljus, samt att stimulera användandet och/eller uppbyggnaden av kompetens för stora forskningsinfrastrukturer som redan finns eller planeras inom området. Vetenskapsrådet är handläggande myndighet för RÅC.
Mer inom samma ämne
-
Nyhet |
Publicerad 19 mars 2025
Nu är det beslutat vilka som får bidrag i Nordforsks satsning på forskning om hållbar utveckling av Arktis. Utlysningen riktade sig till forskare i de nordiska länderna samt i Kanada och USA .
-
Nyhet |
Publicerad 13 februari 2025
Nu är det klart vilka som får bidrag inom de två postdokutlysningarna som gjordes 2024 inom EU-programmet Marie Sklodowska-Curie-åtgärder, MSCA. 55 av de 1 700 forskare som beviljas bidrag har en svensk värdinstitution.
-
Evenemang |
Publicerad 11 februari 2025
Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Starting grant (StG). Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna att delta.