Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

NordForsk utlyser bidrag om hållbar utveckling av Arktis

Nordforsk har öppnat en utlysning om hållbar utveckling av Arktis. Bakom utlysningen står de nordiska länderna tillsammans med Kanada och USA. Vetenskapsrådet är en av finansiärerna. Sista ansökningsdag för utlysningens första steg är 4 juni 2024.

Syftet med utlysningen Sustainable Development of the Arctic är att stödja forskningssamarbeten som skapar ny kunskap om hur man säkerställer en hållbar utveckling av Arktis. Målet är att gemensamt finansiera tvärvetenskapliga forskningsprojekt av högsta internationella kvalitet.

Varje ansökan måste inkludera forskare från minst tre nordiska länder. För varje projekt kan deltagare från de nordiska länderna söka totalt 18–24 miljoner norska kronor.

Utlysningen genomförs i två steg. Sista ansökningsdag i steg ett är 4 juni 2024.

Finansiärerna bakom utlysningen är Vetenskapsrådet, Norges forskningsråd, Finlands forskningsråd, Danmarks fristående forskningsfond, Forskningsrådet Färöarna, Grönlands forskningsråd, Islands forskningscentrum, med finansiering från ministeriet för högre utbildning, vetenskap och innovation, U.S. National Science Foundation (USA), Canada Research Coordinating Committee (Kanada) och NordForsk.

Läs mer om utlysningen och ansök på NordForsks webbplats Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. 10 forskare i Sverige får ERC Advanced Grant 2023

    Nu har Europeiska forskningsrådet (ERC) publicerat resultatet från förra årets utlysning av ERC Advanced Grant. Totalt 255 forskare från 20 länder får bidrag. 10 av dem har en svensk värdinstitution.

  2. COST Joint-Nordic Information Day

    Välkommen till ett informationsmöte med fokus på att informera om COST-programmets roll och inverkan samt fördelarna med att delta i COST. Mötet vänder sig till forskare och innovatörer i alla karriärstadier och från alla forskningsområden.

  3. Vetenskapsrådet finansierar reserver från Marie Sklodowska Curie Post Doctoral European Fellowship

    Forskare som har blivit högt rankade som reserver och fått ett Seal of Excellence i EU:s utlysning Post Doctoral European Fellowship 2023 kan få medel från Vetenskapsrådet. Det gäller forskare som har en svensk medelsförvaltare.