Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Hackathon - nya digitala idéer kan motverka antibiotikaresistens

Den 13–15 december anordnar Vetenskapsrådet och Joint Programming Initiative on Antimicrobial Resistance (JPIAMR) ”Hacking AMR 2019”, tillsammans med kanadensiska institutet för hälsoforskning (CIHR) och norska Forskningsrådet. Syftet är att engagera digital kompetens i utmaningen med antibiotikaresistens.

Deltagare från sjutton av JPIAMR:s medlemsländer möts i helgen för att tillsammans skapa innovativa lösningar som kan bidra till att förstå och motverka ökningen av resistenta bakterier.
–Det ska bli spännande att se vad som händer när forskare, it-utvecklare, entrepenörer och designers jobbar ihop under några intensiva dygn. Vi ser fram emot nya infallsvinklar och kreativa förslag på hur digitala verktyg kan bidra i arbetet med antibiotikaresistens, säger Jan-Ingvar Jönsson, huvudsekreterare inom medicin och hälsa på Vetenskapsrådet och tillförordnad ordförande för JPIAMR.
Flera av JPIAMR:s medlemsländer har tillhandahållit resebidrag som stöd till sina deltagare. Vid evenemanget deltar över 50 personer från forskarvärlden och den digitala världen. Vid finalen på söndag presenterar lagen vad de kommit fram till och en jury bedömer resultatet.
–Kommer det fram idéer som har potential att bidra i arbetet mot antibiotikaresistens vore det fantastiskt om de också kan genomföras i praktiken, säger Jan-Ingvar Jönsson.

Här hittar du programmet för ”Hacking AMR 2019”. Länk till annan webbplats.


Tid och plats

Datum: 13-15 december
Plats: Nordic Forum Kista, Stockholm
Final: 15 december, kl. 13-15.30

Följ även #HackingAMR2019.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Är du intresserade av att komma till finalen, hör av dig till pressansvarig senast fredag 13 december.

Kontaktperson på plats under finalen är Anders Bjers, kommunikatör vid Vetenskapsrådet.

Mer inom samma ämne

  1. Nominera ledamöter till beredningsgrupper inom MH 2024

    Vetenskapsrådets ämnesråd för medicin och hälsa välkomnar nu förslag på ledamöter till beredningsgrupperna 2024. Läs instruktionerna och skicka gärna in ditt förslag så snart som möjligt, dock senast 30 november 2023.

  2. Strategisk forskningsagenda: Nationellt forskningsprogram om virus och pandemier

    Målet med forskningsprogrammet om virus och pandemier är att bidra med ny kunskap om virussjukdomar. Mer kunskap behövs både om hur de sprids och om hur framtida pandemier kan motverkas. Denna strategiska forskningsagenda är vägledande i arbetet fra...

  3. Medicin och hälsa

    Medicinsk forskning ger kunskap om hur människokroppen fungerar och hur sjukdomar förebyggs, uppkommer och behandlas.