Evenemanget är avslutat

Samtal om migration och integration – forskare möter praktiker

Hur mår flyktingar och migranter i dagens Sverige? Stämmer det att det finns en ökad risk för psykisk ohälsa och självmord bland personer med flykting- och migrantbakgrund? Och hur väl fungerar gruppinterventioner mot post-traumatisk stress hos ensamkommande flyktingbarn? Detta är frågor som behandlas i två pågående forskningsprojekt inom det nationella forskningsprogrammet migration och integration. Vid ett seminarium presenterades sammanfattningar av projekten. Här kan du se en filmad version av seminariet. Länk till annan webbplats.

Datum

12 november 2019

Tid

14:30 - 16:00 (fika och registrering från 14:00)

Plats

OBS– ny lokal: World Trade Center, Klarabergsviadukten 70/Kungsbron 1, Stockholm

Arrangörer

Delegationen för migrationsstudier (Delmi) och Vetenskapsrådet

Under seminariet kommer forskarna Ellenor Mittendorfer-Rutz Länk till annan webbplats., professor i försäkringsmedicin vid Karolinska institutet, och Anna Sarkadi Länk till annan webbplats., professor i socialmedicin vid Uppsala universitet, att presentera sammanfattningar, så kallade policy briefs, av sina respektive forskningsprojekt.

Efter presentationerna kommer en namnkunnig panel dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter på området migration och psykisk hälsa.

Här kan du se en filmad version av seminariet Länk till annan webbplats..

Här kan du läsa mer om forskningsprojekten inom det nationella forskningsprogrammet migration och integration.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Hur ser förutsättningarna ut att forska kliniskt i Sverige?

    Den kliniska forskningen är nödvändig för att utveckla och förbättra vården i Sverige. Nu har Vetenskapsrådet tagit reda på vad forskare och forskarstudenter själva anser om sina förutsättningar att kunna ägna sig åt klinisk forskning.

  2. De kliniska forskarnas förutsättningar i Sverige

    Denna rapport identifierar utmaningar för kliniska forskare i Sverige. Den bygger på frågor som Vetenskapsrådet ställt till forskare och forskarstudenter om deras förutsättningar att ägna sig åt klinisk forskning. Forskarna svarar på vilka förutsättn...

  3. Nominera ledamöter till beredningsgrupper inom MH 2024

    Vetenskapsrådets ämnesråd för medicin och hälsa välkomnar nu förslag på ledamöter till beredningsgrupperna 2024. Läs instruktionerna och skicka gärna in ditt förslag så snart som möjligt, dock senast 30 november 2023.

Till toppen