Evenemang

Strategisk forskningsagenda om antibiotikaresistens presenteras

Tisdagen 26 november presenteras den strategiska forskningsagendan om antibiotikaresistens vid Vetenskapsrådet i Stockholm.

Datum

26 november 2019

Tid

15.30

Plats

Västra Järnvägsgatan 3, Stockholm

Anmälan

Endast för inbjudna deltagare.

Nu presenterar det nationella programmet om antibiotikaresistens sin strategiska forskningsagenda. Forskningsagendan är framtagen i brett samarbete mellan 11 statliga aktörer, vilket ger en god grund för framtida forskning.
Läs mer om det nationella programmet om antibiotikaresistens och den strategiska forskningsagendan.

Publicerad den 25 november 2019

Uppdaterad den 26 november 2019

Pdf / UtskriftMer inom samma ämne

  1. Team Mission Prescription är vinnare av Hacking AMR 2019

    Den 13-15 december genomfördes ett hackathon för att engagera digital kompetens i arbetet mot antibiotikaresistens. Med en idé som assisterar läkare att matcha rätt antibiotika med den bakterie som orsakar en infektion hos en patient, tog teamet Miss...

  2. Hackathon - nya digitala idéer kan motverka antibiotikaresistens

    Den 13–15 december anordnar Vetenskapsrådet och Joint Programming Initiative on Antimicrobial Resistance (JPIAMR) ”Hacking AMR 2019”, tillsammans med kanadensiska institutet för hälsoforskning (CIHR) och norska Forskningsrådet. Syftet är att engagera...

  3. Samlad kraft för forskning om antibiotikaresistens

    Nu finns en strategisk forskningsagenda för området antibiotikaresistens. Den är framtagen i brett samarbete mellan elva statliga aktörer, vilket ger en god grund för framtida forskning.