Evenemanget är avslutat

Temadag om konstnärlig forskningsfinansiering

Vetenskapsrådets kommitté för konstnärlig forskning bjuder in övriga forskningsfinansiärer till dialog om forskningsfinansiering och stödformer inom området konstnärlig, praktikbaserad och tvärvetenskaplig forskning.

Datum

20 mars 2024

Tid

13.00–17.00

Plats

Vetenskapsrådets lokaler, Hantverkargatan 11B

Anmälan

Endast särskilt inbjudna.

År 2022 genomförde kommittén genom den vetenskapliga rådgivaren en kartläggning av hur andra forskningsfinansiärer ser på och arbetar med konstnärlig forskning. Sedan dess har en del initiativ tagits på området. Även internationellt märks ett större intresse av forskning som utgår från eller inkluderar konstnärliga angreppssätt.

Under 2024 kommer kommittén därför lyfta frågan om forskningsfinansiering av den breda konstnärligt orienterade forskningen.

Ett syfte med temadagen är att utbyta kunskap om utvecklingen av det konstnärliga forskningsfältet och att identifiera stödbehov. Ett ytterligare syfte är att diskutera möjliga gemensamma insatser för att främja en större andel svenska ansökningar inom ramen för europeiska utlysningar med inriktning mot kultur och innovation, inklusive social innovation.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets excellenscenter

    Vetenskapsrådet finansierar 15 excellenscenter med start 2024. Centren som är under uppbyggnad ska driva nydanande forsknings- och utbildningsverksamhet kring ett centralt tema.

  2. Stormar och ställningar – symposium om konstnärlig forskning 2024

    Årets Symposium om konstnärlig forskning undersöker det dynamiska samspelet mellan mer-än-mänskliga krafter och kulturellt motståndskraftiga strukturer. Vi bjuder in forskare inom det konstnärliga området att identifiera de ramverk, praktiker, perspe...

  3. Informationsmöte om utlysningar inom konstnärlig forskning

    Välkommen till ett informationsmöte om årets utlysningar inom konstnärlig forskning. Mötet vänder sig till dig som ansöker om bidrag och till administrerande personal. Mötet är digitalt och kommer i huvudsak att hållas på engelska.