Evenemanget är avslutat

Temadag om konstnärlig forskningsfinansiering

Vetenskapsrådets kommitté för konstnärlig forskning bjuder in övriga forskningsfinansiärer till dialog om forskningsfinansiering och stödformer inom området konstnärlig, praktikbaserad och tvärvetenskaplig forskning.

Datum

20 mars 2024

Tid

13.00–17.00

Plats

Vetenskapsrådets lokaler, Hantverkargatan 11B

Anmälan

Endast särskilt inbjudna.

År 2022 genomförde kommittén genom den vetenskapliga rådgivaren en kartläggning av hur andra forskningsfinansiärer ser på och arbetar med konstnärlig forskning. Sedan dess har en del initiativ tagits på området. Även internationellt märks ett större intresse av forskning som utgår från eller inkluderar konstnärliga angreppssätt.

Under 2024 kommer kommittén därför lyfta frågan om forskningsfinansiering av den breda konstnärligt orienterade forskningen.

Ett syfte med temadagen är att utbyta kunskap om utvecklingen av det konstnärliga forskningsfältet och att identifiera stödbehov. Ett ytterligare syfte är att diskutera möjliga gemensamma insatser för att främja en större andel svenska ansökningar inom ramen för europeiska utlysningar med inriktning mot kultur och innovation, inklusive social innovation.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Kristina Hagström-Ståhl ny vetenskaplig rådgivare inom konstnärlig forskning

    Hon är huvudsakligen verksam inom scenkonstområdet och har arbetat som forskare och lärare i Sverige och USA. I sin nya roll ser Kristina Hagström-Ståhl fram emot att göra den konstnärliga forskningen mer relevant både inom forskarsamhället och utanf...

  2. Informationsmöte om utlysningar inom konstnärlig forskning

    Välkommen till ett informationsmöte om årets utlysningar inom konstnärlig forskning. Mötet vänder sig till dig som ansöker om bidrag och till administrerande personal.

  3. Så såg finansieringsåret ut 2024

    I år har Vetenskapsrådet tagit emot cirka 5 800 ansökningar om forskningsbidrag. 860 av dem har beviljats. Sammanlagt handlar det om 4,55 miljarder kronor till forskning vid svenska lärosäten och 2,81 miljarder till forskningsinfrastruktur.