Nyhet

Nyhet

Publicerad den 27 mars 2020

Uppdaterad den 03 november 2020

250 000 kan nu använda Zoom samtidigt

Det är ett mycket högt tryck på Sunets nät och tjänster sedan regeringen gav rekommendationer att undervisningen ett tag framöver ska ske på distans. Något som märks speciellt på Sunets tjänst för e-möten, Zoom.

Nu kan 250 000 samtidiga användare i Norden mötas i Zoom. Den tidigare utökningen förra veckan räckte inte för övergången till mer distansutbildning och möten.

–Det har varit viktigt att agera snabbt och tillsammans med våra nordiska kollegor så bestämde vi redan förra veckan att den första utökningen inte skulle räcka. Det är så vi kan stödja utbildningen vid Sveriges lärosäten i denna påfrestande tid, säger Maria Häll, avdelningschef på Sunet.

Även andra utbildningsstödjande tjänster som till exempel Sunet Play används betydligt mer än annars, har haft vissa störningar men har nu fått ökad kapacitet. Användningen av tjänsten har gått upp 700 % jämfört med innan covid-19.

Läs mer om Zoom på Sunets webbplatslänk till annan webbplats

Publicerad den 27 mars 2020

Uppdaterad den 03 november 2020

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Sunetdagarna hösten 2021

    Lyssna på föreläsningar, delta i workshops och utbyt erfarenheter om Sunets nät och tjänster. Höstens Sunetdagar är digitala med många pass mellan 12 och 28 oktober.  Välkommen!

  2. Kraftsamling för ett hållbart digitaliserat Sverige

    Fyra statliga myndigheter överlämnar ett förslag till regeringen om en nationell kraftsamling för ett digitaliserat Sverige. Myndigheterna föreslår ett strategiskt program som ska stärka hela Sveriges digitala förmåga med fokus på konkurrenskraft och...

  3. Sunetdagarna 2021

    Lyssna på föreläsningar, delta i workshops och utbyt erfarenheter om Sunets nät och tjänster. Vårens Sunetdagar är digitala med flera kortare pass mellan 13 och 29 april. Välkommen!