Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

250 000 kan nu använda Zoom samtidigt

Det är ett mycket högt tryck på Sunets nät och tjänster sedan regeringen gav rekommendationer att undervisningen ett tag framöver ska ske på distans. Något som märks speciellt på Sunets tjänst för e-möten, Zoom.

Nu kan 250 000 samtidiga användare i Norden mötas i Zoom. Den tidigare utökningen förra veckan räckte inte för övergången till mer distansutbildning och möten.

–Det har varit viktigt att agera snabbt och tillsammans med våra nordiska kollegor så bestämde vi redan förra veckan att den första utökningen inte skulle räcka. Det är så vi kan stödja utbildningen vid Sveriges lärosäten i denna påfrestande tid, säger Maria Häll, avdelningschef på Sunet.

Även andra utbildningsstödjande tjänster som till exempel Sunet Play används betydligt mer än annars, har haft vissa störningar men har nu fått ökad kapacitet. Användningen av tjänsten har gått upp 700 % jämfört med innan covid-19.

Läs mer om Zoom på Sunets webbplats Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Sunetdagarna våren 2024

    Sunetdagarna är en mötesplats för dig som arbetar med nät, identitet, säkerhet och IT-tjänster och riktar sig till personer verksamma vid universitet och högskolor samt andra Sunetanslutna organisationer. I vår arrangeras Sunetdagarna 23–25 april på ...

  2. Sunetdagarna hösten 2023

    Sunetdagarna är för dig som arbetar i en Sunetansluten organisation eller är intresserad av Sunets verksamhet. På Sunetdagarna berättar vi vad som pågår inom Sunet och tar upp frågor om it och digitalisering.

  3. Sunetdagarna 2023

    Är du intresserad av frågor som rör it och digitalisering? På Sunetdagarna får du träffa andra inom högskolesektorn och ta del av intressanta föreläsningar, demos och workshops.

Till toppen