Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

250 000 kan nu använda Zoom samtidigt

Det är ett mycket högt tryck på Sunets nät och tjänster sedan regeringen gav rekommendationer att undervisningen ett tag framöver ska ske på distans. Något som märks speciellt på Sunets tjänst för e-möten, Zoom.

Nu kan 250 000 samtidiga användare i Norden mötas i Zoom. Den tidigare utökningen förra veckan räckte inte för övergången till mer distansutbildning och möten.

–Det har varit viktigt att agera snabbt och tillsammans med våra nordiska kollegor så bestämde vi redan förra veckan att den första utökningen inte skulle räcka. Det är så vi kan stödja utbildningen vid Sveriges lärosäten i denna påfrestande tid, säger Maria Häll, avdelningschef på Sunet.

Även andra utbildningsstödjande tjänster som till exempel Sunet Play används betydligt mer än annars, har haft vissa störningar men har nu fått ökad kapacitet. Användningen av tjänsten har gått upp 700 % jämfört med innan covid-19.

Läs mer om Zoom på Sunets webbplats Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Sunetdagarna våren 2022

    Är du nyfiken på vad som pågår inom Sunet? På Sunetdagarna 15–31 mars presenterar vi Sunets nät och tjänster, arrangerar workshops och skapar en yta för dig att nätverka med dina kollegor i branschen. Varmt välkommen!

  2. Valter Nordh blir tillförordnad vd för NORDUnet

    Samarbetsorganisationen för de nordiska ländernas forsknings – och utbildningsnätverk, Nordunet, får en ny tillförordnad vd från 1 november 2021. Valter Nordh, som idag har uppdrag för både Sunet och Vetenskapsrådet, ska leda organisationen tills en ...

  3. Jobba med it

    På Vetenskapsrådet har vi en stor it-verksamhet. Alla verksamheter bidrar till att ge forskare goda förutsättningar att bedriva forskning av högsta kvalitet.