Nyhet

Nyhet

Publicerad den 27 mars 2020

Uppdaterad den 31 mars 2020

250 000 kan nu använda Zoom samtidigt

Det är ett mycket högt tryck på Sunets nät och tjänster sedan regeringen gav rekommendationer att undervisningen ett tag framöver ska ske på distans. Något som märks speciellt på Sunets tjänst för e-möten, Zoom.

Nu kan 250 000 samtidiga användare i Norden mötas i Zoom. Den tidigare utökningen förra veckan räckte inte för övergången till mer distansutbildning och möten.

–Det har varit viktigt att agera snabbt och tillsammans med våra nordiska kollegor så bestämde vi redan förra veckan att den första utökningen inte skulle räcka. Det är så vi kan stödja utbildningen vid Sveriges lärosäten i denna påfrestande tid, säger Maria Häll, avdelningschef på Sunet.

Även andra utbildningsstödjande tjänster som till exempel Sunet Play används betydligt mer än annars, har haft vissa störningar men har nu fått ökad kapacitet. Användningen av tjänsten har gått upp 700 % jämfört med innan covid-19.

Läs mer om Zoom på Sunets webbplatslänk till annan webbplats

Publicerad den 27 mars 2020

Uppdaterad den 31 mars 2020

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. FAQ om Sunets Zoom-tjänst

    Många lärosäten och organisationer kopplade till forskning och högre utbildning använder sig av Zoom via Sunet. Här har vi samlat frågor och svar om säkerhet och integritet i tjänsten.

  2. Zoom-tjänsten från Sunet skiljer sig från den publika versionen

    Många lärosäten använder sig just nu av Sunets e-mötestjänst Zoom för att kunna bedriva distansutbildning. Det amerikanska bolaget Zoom har fått kritik för bristande säkerhet men för användare av Sunets Zoom-tjänst är riskerna betydligt mindre.

  3. Arbeta och studera hemma med hjälp av Sunet

    Regeringens rekommendationer om distansundervisning och distansarbete gör att väldigt många fler än vanligt kommer att behöva använda Sunets nät och it-tjänster. Sunet tar därför höjd för den ökade belastningen.