Om kakor på webbplatsen

På Vetenskapsrådet.se använder vi kakor, eller cookies, för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig som besökare.

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som sparas i webbläsaren på din dator och innehåller information om ditt besök på webbplatsen. Den ger ingen information om dig som användare och överför inte virus till din dator.

Sessionskakor sparas tillfälligt när du besöker vår webbplats och tas bort när du stänger ned din webbläsare. Andra kakor sparas i din webbläsare under en längre tid och aktiveras vid ditt nästa besök på vår webbplats.

Alla kakor som används på Vetenskapsrådet.se är förstapartskakor. Den typen av kakor sätts av Vetenskapsrådet.se och endast denna webbplats kan läsa dem.


Kakor på Vetenskapsrådet.se


Du bestämmer vilka kakor som ska sparas

Du bestämmer själv vilka kakor som ska sparas om ditt besök på Vetenskapsrådet.se. Du kan välja om vi får lagra bara nödvändiga kakor eller om vi också får lagra kakor för webbanalys och kakor som förbättrar webbplatsens funktionalitet.


Vill du undvika alla kakor?

Om du vill undvika kakor helt och hållet kan du göra ändringar i din webbläsarens säkerhetsinställningar. Då sparas inga kakor men du kommer inte heller kunna använda vissa funktioner, till exempel tjänster på webbplatsen som kräver inloggning. Datorn nekar automatiskt kakor eller informerar varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. 

Vad säger lagen?

Alla som besöker vår webbplats måste enligt lag få information om att webbplatsen använder kakor, vad de används till och hur du kan välja bort dem.

Lag (2003:389) om elektronisk kommunikation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer om kakor och lagen om elektronisk kommunikation finns på Post- och telestyrelsens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad

Uppdaterad

Pdf / Utskrift

Kontakt

Frågor om webbplatsen?

Webbredaktör

webbredaktor@vr.se

Mer inom samma ämne

  1. Nya ledamöter i kommittén för utvecklingsforskning

    Vetenskapsrådets styrelse har utsett ledamöter till kommittén för utvecklingsforskning för perioden 2022–2024. Fem av ledamöterna är nya, fyra är omvalda.

  2. Visselblåsning

    Via Vetenskapsrådets interna rapporteringskanal kan visselblåsare rapportera om missförhållanden och oegentligheter inom Vetenskapsrådet, utan att behöva oroa sig för negativa konsekvenser.

  3. Katarina Bjelke blir ny generaldirektör för Vetenskapsrådet

    Det blir Katarina Bjelke som tar över som generaldirektör för Vetenskapsrådet efter Sven Stafström. Det meddelade regeringen idag, torsdag 2 juni. Katarina Bjelke tillträder sin nya tjänst 15 september.