Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Särskilda satsningar inom vårdforskning

Brist på forskningstid är ett stort problem för vårdforskningsområdet. Därför avsätter Vetenskapsrådet 35 miljoner till en utlysning av bidrag till forskningstid inom vårdforskning samt två postdokbidrag.

För att stärka området avsätter Vetenskapsrådet 28 miljoner till en utlysning av bidrag till forskningstid inom vårdforskning. Syftet med bidraget är att ge dig som är verksam inom vården möjlighet att bedriva forskning på halvtid och etablera dig som självständig forskare. Detta parallellt med att du utvecklar din yrkeskompetens. För att kunna söka bidraget ska du ha avlagt doktorsexamen för högst 10 år sedan. Bidragstiden är 3 år och bidragsbeloppet är en schablon om 1 850 000 kr/år.

Ytterligare 7 miljoner avsätts till att finansiera två internationella postdokbidrag med inriktning på vårdforskning. Dessa bidrag söker du inom ramen för utlysningen av internationell postdok inom medicin och hälsa.

Vi har hörsammat synpunkter från de medicinska fakulteterna om hur vårdforskningsområdet bäst kan stärkas och utvecklas inför framtiden. De lyfter brist på forskningstid som ett stort problem och därför skapar vi nu dessa möjligheter, säger Madeleine Durbeej-Hjalt, huvudsekreterare inom medicin och hälsa på Vetenskapsrådet.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Informationsmöte om två utlysningar inom konstnärlig forskning

    Välkommen till ett informationsmöte om två utlysningar inom konstnärlig forskning: exploratory workshops och bidrag till forskares kommunikation. Mötet är digitalt och kommer i huvudsak att hållas på engelska.

  2. Informationsmöte om utlysningen projektbidrag sustainability and resilience

    Välkommen till ett informationsmöte om utlysningen av projektbidrag sustainability and resilience. Mötet är digitalt och hålls på engelska.

  3. Informationsmöte om utlysningar inom utvecklingsforskning

    Välkommen till ett informationsmöte om årets utlysningar inom utvecklingsforskning. Mötet är digitalt och hålls på engelska.