Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Vetenskapsrådet finansierar
reserver för Post Doctoral European Fellowship

Nu finns det möjlighet för forskare som sökt bidraget Post Doctoral European Fellowship, med svensk medelsförvaltare, i EU:s utlysning 2022, och blivit högst rankad som reserv, att få medel från Vetenskapsrådet.

Tidigare har Vinnova utlyst medel för forskare som hamnat högt på reservlistan för Post Doctoral European Fellowship, men sedan Vetenskapsrådet tog över ansvaret som nationell kontaktpunkt (NCP) för EU-programmet Marie Sklodowska-Curie-åtgärder, MSCA, är det vi som har hand om detta genom utlysningen Seal of Excellence.

Det är den organisation som är värd för projektet – medelsförvaltaren – som ska söka bidraget. Vetenskapsrådet kontaktar de som är aktuella.

Medelsförvaltaren måste vara godkänd av Vetenskapsrådet. Utöver våra generella bidragsvillkor gäller också särskilda EU-villkor. Bidraget får bara användas till att finansiera verksamhet i Sverige och bidragsperioden är 12–24 månader beroende på sökt tidsperiod i ursprungsansökan till EU.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Kontakt

Nationell kontaktperson (NCP) för Marie Skłodowska Curie-åtgärder

Isabel Dellacasa Lindberg

isabel.dellacasa.lindberg@vr.se

Mer inom samma ämne

  1. Nio projekt får bidrag för forskning om hållbar utveckling av Arktis

    Nu är det beslutat vilka som får bidrag i Nordforsks satsning på forskning om hållbar utveckling av Arktis. Utlysningen riktade sig till forskare i de nordiska länderna samt i Kanada och USA .

  2. Presentation av slutrapport inom EU-initiativet Mutual Learning Exercise on public engagement

    Mutual Learning Exercise, MLE, on public engagement är ett EU-initiativ som undersöker hur allmänheten kan involveras mer i forskning och innovation. Den 1 april presenteras slutrapporten på ett öppet seminarium i Bryssel. Välkommen att delta på plat...

  3. 55 forskare i Sverige beviljas MSCA Postdoctoral Fellowship 2024

    Nu är det klart vilka som får bidrag inom de två postdokutlysningarna som gjordes 2024 inom EU-programmet Marie Sklodowska-Curie-åtgärder, MSCA. 55 av de 1 700 forskare som beviljas bidrag har en svensk värdinstitution.