Evenemanget är avslutat

Högnivåkonferens om forskningskommunikation: Unlocking the Power of Science Communication in Research and Policy Making

12-13 mars samlas europeiska beslutsfattare och andra intressenter på en konferens i Bryssel för att diskutera forskningskommunikation. Syftet med konferensen är att öka medvetenheten om vikten av forskningskommunikation och diskutera hur det kan integreras som en mer formell del i forskningsprocessen.

Datum

12 - 13 mars 2024

Plats

Bryssel och digitalt

Arrangörer

Science Europe i samarbete med Research Foundation Flanders och Fund for Scientific Research

Anmälan

Anmäl dig på länken nedan senast 10 mars för att delta digitalt.

Konferensen hålls på engelska

Konferensen arrangeras av Science Europe i samarbete med Research Foundation Flanders och Fund for Scientific Research, under Belgiens EU-ordförandeskap.

Representanter för Vetenskapsrådet kommer att delta i programmet och berätta om våra nationella initiativ inom området: Ramverk för kurser i forskningskommunikation och arbetet med en nationell plattform för nyheter och kommunikation om forskning.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Offentliga samtal: Artificiell kreativitet & det mänskligas gräns

    Vad gör en automatiserad konstnärlig genialitet med kreativitets- och konstbegreppen? I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta...

  2. Offentliga samtal: Vem kontrollerar rymden?

    Rymden koloniseras nu allt snabbare av både stater och privata aktörer – med vilka konsekvenser? I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en pu...

  3. Science Europe: Så kan dialogen mellan forskare och beslutsfattare stärkas

    Mer dialog behövs mellan forskarsamhället och beslutsfattare för att de beslut som fattas ska baseras på vetenskaplig kunskap. I en ny rapport ger Science Europe förslag på hur denna dialog kan stärkas.